ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΒΙΩΣΗ
"ΠΑΜ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ"

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
Μαραθωνοδρόμου
Αθλητή Γ.Σ. "ΗΡΑΚΛΗΣ"

Μαραθώνιος δρόμος
(κλασσική διαδρομή)
Α΄ Νικητής "Ολυμπιακών Αγώνων της Σάμου", 1924
Α΄ Νικητής "Πανελληνίων Αγώνων", 1927
Α΄ Νικητής στα "Εκατόμβια", 1930
Α΄ Νικητής στα "Διεθνή Παναθήναια", 1931
Α΄ Νικητής στους "Διεθνείς Αγώνες", 1933

(Πηγές: α) "Υπ' αριθμ. 1062/22.12.2005 Απόφαση με θέμα:
Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Ονοματοθεσίας οδών και πλατειών Δήμου Σερρών"
β) "ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ", Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σερρών, Μελενίκου,
12ος τόμος, Αθήνα 1966)


ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ"
Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1924
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

(Απόφ. 1066/26.2.1973 Πρωτ. Αθηνών)


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ και τους "Ελληνικά σκεπτόμενους"
προς χάριν
του "Αρχαίου Ελληνικού Ιδεώδους και της Δελφικής Ιδέας"
στον ευγενή Συν-αδελφικό Αγώνα του "υγειούς" "Συν-αγωνισμού"
και της "Έν-τιμης Αγωνιστικής Ανα-μετρήσεως"!..Δεχθείτε τους αθλητικούς μας χαιρετισμούς, και το κάλεσμά μας
για την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, την ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας
εις την προβολή και πραγματοποίηση της


ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ
"ΠΑΜ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ"!..


με οποιονδήποτε έν-νομο τρόπο!..

Δια της παρούσης επιστολής μας σας κοινοποιούμε ότι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" προχωρώντας εις την υλοποίηση των υπ' αριθμ. 2/2002, 7/2003 αποφάσεών του:

α) Να στηρίξει την οικογένεια ΛΟΥΚΑ για την
"Αποκατάσταση της μνήμης του Νιγριτινού Μακεδόνος Πρωταθλητού του Μαραθωνίου δρόμου, ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ"
και,

β) Να αναβιώσει τους "ΠΑΜ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ εις την μνήμη του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ", πέτυχε να κερδίσει την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ, ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, των Βουλευτών: ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και πλήθος ΕΛΛΗΝΩΝ του εσωτερικού και του εξωτερικού...για την πραγματοποίηση των στόχων του, τους οποίους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας!..

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών αρχικά καθορίσθηκε ημερομηνία 2-3 Ιουνίου 2007, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από το Σωματείο μας για τους κατωτέρω λόγους:

1. Την αυτήν ημέρα* είχαν προσδιορισθεί από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ τα "Διεθνή Παπαφλέσσια" στην Καλαμάτα, και οι "Παμ - βορειοελλαδικοί Αγώνες"Ανδρών-Γυναικών-Εφήβων στη Θεσσαλονίκη!.. και τα Μπιζάνεια στην Καλλιθέα των Αθηνών. Επίσης, είχαν προγραμματιστεί οι Παμβορειοελλαδικοί αγώνες Στίβου της μαθητιώσας νεολαίας στη Νάουσα!.. Συνεπώς πώς ήταν δυνατόν εν μέσω τέτοιων διοργανώσεων... να επι-τελεσθεί την αυτήν ημερομηνίαν η Αναβίωση των Παμ-μακεδονικών Αγώνων Στίβου στις Σέρρες;

------------------
* Ιούνιος 2007 (Πηγή: ΣΕΓΑΣ, Καλεντάρι 2007)
Σάβ. 2: Διεθνές Μίτινγκ «Παπαφλέσσεια» (Καλαμάτα)
Σάβ. 2: Μπιζάνεια (Καλλιθέα)
Σάβ. 2: Ηλίεια (Πύργος)
Κυρ. 3: Ηράκλεια (Ηράκλειο)
Κυρ. 3: Παμβορειοελλαδικοί (Θεσσαλονίκη)


2. Επιπλέον, κρίναμε ότι ήτο περίοδος εξεταστική για τους μαθητές, φοιτητές και συνεπώς η συμμετοχή θα ήτο προβληματική!..

3. Το χρονικό περιθώριο που μας εδίδετο δεν επαρκούσε για την εξεύρεση οικονομικών πόρων από χορηγούς!.. διότι οι αγώνες δεν είχαν εξαγγελθεί στο ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ 2007 του ΣΕΓΑΣ!.. Συνεπώς ο Αθλητικός κόσμος ήταν "ανημέρωτος"... "δύσπιστος"... "φοβισμένος"... και "κουμπωμένος" στις ενέργειές μας!.. λόγω των δυσμενών εξελίξεων για τα ΕΘΝΙΚΑ μας Θέματα στο χώρο των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ από τις Σύμμαχες Χώρες!.. και τους Εθνικούς μας Μειοδότες!.."...Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών μετά από σύμφωνη γνώμη του ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνει τη διοργάνωση αγώνων στίβου στη μνήμη του αθλητή
Αστέριου Λουκά

στις 2 & 3 Ιουνίου με την προϋπόθεση να εξασφαλίσουν οι εμπνευστές αυτής της διοργάνωσης τα οργανωτικά έξοδα των αγώνων..."
(1)

 

4. Ο χαρακτηρισμοί από τον ΣΕΓΑΣ:
α) "Στους όποιους αγώνες διεξαχθούν προς τιμήν του πατέρας σας από τοπικούς φορείς... και την Ομοσπονδία του
ΣΕΓΑΣ"...
[βλ. έγγραφο (2)] επειδή, δεν αιτούσαμε τους "Όποιους Αγώνες"... αιτούσαμε "Ρητά"... "έγκαιρα"... "συγκεκριμένα"... "Την Αναβίωση των Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου στη μνήμη του Αστερίου Λουκά"... δια δημοσίων εγγράφων τοπικών φορέων, Νομάρχη Σερρών [βλ. έγγραφο (3)] , Δήμου Νιγρίτας [βλ. έγγραφο (4)] και του Σωματείου Εταιρεία "Εκπαιδευτική Αναγέννησις"...

β) "Διοργάνωση αγώνων Στίβου στη μνήμη του αθλητή Αστερίου Λουκά"
[βλ. έγγραφο (1)] δεν ικανοποιούσαν ΠΛΗΡΩΣ το αίτημά μας για την "ΑΝΑΒΙΩΣΗ των ΠΑΜ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ αγώνων Στίβου στη μνήμη του πολυνείκους Αθλητού των Α΄ Παμ-μακεδονικών Αγώνων Στίβου το 1925, Αστερίου ΛΟΥΚΑ"!..ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ... Σερρών...

" ...Στα πλαίσια της δραστηριότητάς μας και προκειμένου να έχουμε επίσημη ενημέρωση για τα αποτέλεσματα και τις διακρίσεις του πατέρα σας που επικαλείστε, διαβιβάζουμε την επιστολή σας στον ΣΕΓΑΣ και περιμένοντας την απάντησή του θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
Στους όποιους αγώνες διεξαχθούν προς τιμήν του πατέρα σας από τοπικούς φορείς και την Ομοσπονδία του ΣΕ
Αστέριου Λουκά

στις 2 & 3 Ιουνίου με την προϋπόθεση να εξασφαλίσουν οι εμπνευστές αυτής της διοργάνωσης τα οργανωτικά έξοδα των αγώνων..."
(2)

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΕΡΡΩΝ


"...ΘΕΜΑ: Ανασύσταση της διεξαγωγής ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Σχετικό: Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νιγρίτης αρ. 72/2003

Σχετικά με την υπ' αριθμό 72/2003 απόφαση του Δ.Σ. η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών εκφράζει την επιθυμία, όπως οι καθ' ύλην αρμόδιοι φορείς μεριμνήσουν για την ανασύσταση της διεξαγωγής των ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ"...
(3)

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ


"Αθήνα 10-10-2006


ΠΡΟΣ ΣΕΓΑΣ
Λεωφόρος Συγγρού 137...

Αξιότιμοι Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε, όπως αποφασίσετε την ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ προς χάριν της αποκατάστασης της μνήμης του αειμνήστου ενδόξου Νιγριτινού αθλητή ΑΣΤΕΡΗ ΛΟΥΚΑ, και όπως συμπεριληφθεί στο ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ του έτους 2007 και με ημερομηνία τέλεσης την Κυριακή του ΘΩΜΑ (1η Κυριακή μετά το Πάσχα).


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΣΕΓΓΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
2. ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ
3. Λουκάς Κων/νος του Αστερίου..."

(4)


Πάντες τους ανωτέρω λόγους εκτενώς αναλύσαμε σε δίωρη συνέντευξή μας εις το τοπικό ΚΑΝΑΛΙ των ΣΕΡΡΩΝ ΔΙΑΥΛΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ στις 21/3/2007 με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπούμπα και αιτήσαμε να καθορισθεί νέα ημερομηνία εντός του έτους 2007, σε κοινή συνεννόησή μας με το ΣΕΓΑΣ των ΑΘΗΝΩΝ, ΣΕΓΑΣ ΣΕΡΡΩΝ, και ΔΗΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΑΣ με ρητή αναφορά στις εξαγγελίες τους στην ονομασία των Αγώνων ως "Αναβίωση Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου στη μνήμη του Αστερίου Λουκά".
(Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει το θέμα μπορούμε να σας παραδόσουμε σχετικό υλικό, και DVD της τηλεοπτικής συνεντεύξεώς μας με τους αρμόδιους φορείς).

Στις 13/8/2007 καταθέσαμε Αίτηση στον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών με το παρακάτω αιτητικό:

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ.
ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΥΠ' ΟΨΙΝ
κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΚΡΗ

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

Δεχθείτε τους θερμούς αθλητικούς μας χαιρετισμούς.

Δια της παρούσης επιστολής μας αιτούμε, όπως ΕΓΚΡΙΘΕΙ η ακριβής ημερομηνία για την "ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ στην μνήμη του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ", την οποία προσδιορίζουμε να είναι το τριήμερο 12, 13, 14 Οκτωβρίου 2007.
Η συμμετοχή των αθλητών θα είναι ελεύθερη (από Ελλάδα και από εξωτερικό).
Σε περίπτωση που εγκριθεί η ως άνω ημερομηνία μένομεν εις την διάθεσή σας προκειμένου να υπογραφει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας (όπου θα καθορίζονται με απόλυτη σαφήνεια οι όροι της συνεργασίας) μεταξύ ημών, των φορέων που επιθυμούν να είναι συνδιοργανωτές και του ΣΕΓΑΣ.
Επισυνάπτεται το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου μας με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ".


Με εκτίμηση

Κώστας ΛΟΥΚΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Εταιρεία «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σοφία Φραγκούδη-Βογιατζή


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΣΕΡΡΩΝ επικαλούμενη σε συζήτηση με τον κ. Κωνσταντίνο Λουκά την Εθνική μας συμφορά με τον ακήρυχτο πόλεμο... των πυρκαγιών!.. μέχρι σήμερον δεν μας έχει απαντήσει τουλάχιστον γραπτώς!.. Σεβόμενοι απολύτως το ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ αναμένομεν ήρεμοι τον προσδιορισμό της νέας ημερομηνίας... και αισιοδοξούμε ότι η αναστολή αυτή των Αγώνων δεν προμηνύει ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ... για την τύχη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας από τους πιθανούς... σημερινούς... Εθνικούς Μειοδότες!.. που "τύποις... στηρίζουν!.. ουσία όμως κωλυσιεργούν!.." για τους γνωστούς-αγνώστους προς ημάς λόγους... φοβούμενοι στον τόπο τους... να προφέρουν το όνομα "Παμ-μακεδονικοί" αγώνες!..

Βλ. Η διαιώνιση ενός ψέματος.


ΕΛΛΗΝΕΣ, όπου κι αν βρίσκεσθε!..
Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε εις το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ μας για την ΠΡΟΒΟΛΗ και την ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ στην τόσο ευαίσθητη περιοχή της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας, δεχθείτε τις εκ των προτέρων ευχαριστίες μας!..

Εταιρεία «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ»
info@metarrythmisis.gr

 

Ο Κωνσταντίνος Λουκάς συνομιλών μετά του γλύπτου Μάξιμου Μουστάκα, ο οποίος φιλοτέχνησε το μετάλλιο για την "Αναβίωση των Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου". Την κοπή του μεταλλίου αναστείλαμε... δεδομένου ότι πρέπει να καθορισθεί η ακριβής ημερο-χρονολογία!..

Η μορφή του Μ. Αλεξάνδρου θα κοσμεί
την β΄ όψη του Μεταλλείου
γλυπτό του Μάξιμου Μουστάκα

Ο Κωνσταντίνος Λουκάς και η δημοσιογράφος Σοφία Διγενή, συζήτησαν για την "Αναβίωση των Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου" και την "Αποκατάσταση της μνήμης του Αστερίου Λουκά"

Η μορφή του Αστερίου Λουκά
θα κοσμεί την α΄ όψη του Μεταλλείου
γλυπτό Μάξιμου Μουστάκα

 

Γλυπτό Μάξιμου Μουστάκα

Γλυπτά Μάξιμου Μουστάκα

 

 

O θρυλικός "Νicola le grec" Νίκος Αντωνιάδης
και ο τ. Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Πετρίδης,
μέλη της Εταιρείας "Εκπαιδευτική Αναγέννησις"
στηρίζουν την οικογένεια Αστερίου Λουκά
και την "Αναβίωση των Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου"

 


 

ΥΠ' ΟΨΙΝ
ΣΥΝΤΑΚΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ:

ΑΘΗΝΑ 4/3/2007

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΚΑ

και του
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ με την επωνυμία Εταιρεία «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Κωνσταντίνος ΛΟΥΚΑΣ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει για την άδικο απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης υπ' αριθμ. 073/23.2.2007, στηριζομένη... εις τον Ν. 2946/2001, με την οποίαν του απαγορεύεται να αναρτήσει το ανωτέρω πανώ αλλά και οποιαδήποτε αφίσα, διαφημιστικό ταμπλώ, banners επί των στυλών, προκειμένου να γνωστοποιηθεί εις το κοινόν η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ στις 2-3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007, που θα γίνουν εις τις ΣΕΡΡΕΣ και εις την ΝΙΓΡΙΤΑ εις μνήμην του προπολεμικού Πρωταθλητού του Μαραθωνίου δρόμου ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, (http://www.metarrythmisis.gr/site/index2.htm), ο οποίος υπήρξε: Α΄ νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων της Σάμου το 1924, Α΄ νικητής στους Διεθνείς Αγώνες ΕΚΑΤΟΜΒΙΑ του 1930, Α΄ νικητής στα Διεθνή Παναθήναια του 1931, Α΄ νικητής στους Διεθνείς Αγώνες Στίβου του 1933, (πάντοτε εις την κλασικήν διαδρομή του Μαραθωνίου), Πρωταθλητής των Πανελληνίων Αγώνων του 1927 στα 10.000 μ. και στον Μαραθώνιο δρόμο, που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη.
Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ
αφού αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη ευρίσκεται ήδη ανηρτημένο πανώ μπροστά στο νέο κτίριο του Δημαρχείου και όχι μόνο και πλήθος αφισών διαφόρων άλλων πολιτών για να μην αναφέρομε την πληθώρα των διαφημιστικών εντύπων για την προεκλογική τους εκστρατεία στις Δημοτικές εκλογές. Άραγε έπρεπε να ασκήσουμε τότε και στο μέλλον παν ένδικο μέσον για να μην ρυπαίνουν αυτοί οι ίδιοι την πόλη και τα μάτια μας με την προσωπογραφία τους;

Επικοινωνία: info@metarrythmisis.gr
Για περισσότερες πληροφορίες:

Oι καταγγέλλοντες

Κωνσταντίνος ΛΟΥΚΑΣ

και για το ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ»
Η Πρόεδρος

Σοφία ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

"Θεσσαλονίκη 23 Φεβρουαρίου 2007
..............................

Προς
Τον κ. Κωνσταντίνο Λουκά

Αγαπητέ κ. Λουκά,
Έλαβα την επιστολή σας με την οποία ζητάτε την άδεια ανάρτησης ενός πανό 7 μέτρων, δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επ' ευκαιρία της αναβίωσης των Παμμακεδονικών αγώνων που διοργανώνονται από το ΣΕΓΑΣ και θα διεξαχθούν 2 έως 3 Ιουνίου 2007 στις Σέρρες και σας γνωρίζω τα εξής:
Σύμφωνα με την αριθμ. 2176/2003 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση των διατάξεων του Ν. 2946/2001 απαγορεύεται η αφισοκόλληση, τα διαφημιστικά ταμπλό, τα banners επί των στυλών και οποιαδήποτε άλλη διαφήμιση που ρυπαίνει την πόλη.
Κατόπιν τούτου αδυνατούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.
Ελπίζω σε μια άλλη περίπτωση να μπορέσουμε να συνεργαστούμε αποδοτικότερα..."

ΔΔΔΚΔΚΔΚΔΚΔΚΔΚ

 

Άραγε το Ρεμπέτικο Γλέντι είναι σπουδαιότερο
από την Αναβίωση των Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου
και δεν ρυπαίνει όταν αναρτάται στην Ροτόντα;

 

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ!..

 

ΥΠ' ΟΨΙΝ
ΣΥΝΤΑΚΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί κύριοι,
κατ' αρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε
όλους εσάς και δημόσια εις την διαδικτυακή εφημερίδα μας www.metarrythmisis.gr., διότι δημοσιεύσατε τις -κατά καιρούς- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ μας... σχετικά με τον ΑΣΤΕΡΙΟ ΛΟΥΚΑ, προπολεμικό Μαραθωνοδρόμο αθλητή του Γ.Σ. "Ηρακλής" ...

Επειδή, πληροφορηθήκαμε... ότι πολλοί αναγνώστες σας έχουν απορίες για το πότε έγιναν οι αγώνες που αναφέρουμε στις Καταγγελίες μας σας ενημερώνουμε ότι:

 

 

* για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σάμου που τελέσθηκαν το 1924 αναφέρονται στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, μεγάλη καθημερινή εθνική εφημερίδα στις 24 Απριλίου 1929, ημέρα Τετάρτη, η οποία γράφει τα κατωτέρω στο άρθρο
«ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
ΗΡΧΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟΝ
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ.
"Η ΔΙΑΛΕΞΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΕΣΕΡΛΗ
... Επίσης θα ομιλήσει περί των Ολυμπιακών αγώνων της Σάμου του 1924 και του Σαν Μόρις του 1928"».

 

 

 

 
 
 
 
 
 


* Ομοίως, η εφημερίδα
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
. Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΣ. ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Μαρτίου 1930, στην στήλη ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ αναφέρεται στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, στο οποίο μετείχε και ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, και εξαγγέλλει τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ "ΕΚΑΤΟΜΒΙΑ" .

* Για τα ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ του 1931, υπάρχουν αναφορές στα βιβλία του Πανελληνίου Γ.Σ. και του Εθνικού Γ.Σ. που δημοσίευσε για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, από τον ιστορικό αθλητικογράφο Πέτρο ΛΙΝΑΡΔΟ.

* Για τους Διεθνείς Αγώνες του 1933 βρίσκουμε αναφορά στα δελτία του ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

* Για τους Πανελληνίους αγώνες του 1927 βρίσκουμε αναφορά στα Δελτία του ΣΕΓΑΣ και στο περιοδικό Νίκη...


* Επίσης ο Δήμος Σερρών, Επιτροπή Ονοματοθεσίας διασταύρωσε τις αναφερόμενες από ημάς επιτυχίες του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ μέσα από τα ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ που για... άγνωστους προς ημάς λόγους δεν μας έδωσε να φωτοτυπήσουμε τα κείμενα και δεν μας έδωσε περαιτέρω πληροφορίες!.."Θού Κύριε... φυλακί τω στόματί μου!.."
Η επιβεβαίωση των επιτυχιών αυτών του ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΝΙΓΡΙΤΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, αναφέρονται στην υπ' αριθμ. 1062/22.12.2005 Απόφασή του με θέμα: Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Ονοματοθεσίας οδών και πλατειών.
Εμείς με τις πενιχρές μας δυνάμεις δεν κατορθώσαμε να μας δώσουν οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Ονοματοθεσίας του Δήμου Σερρών τα ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ προς φωτοτύπησή τους και δυστυχώς... στις Δημόσιες βιβλιοθήκες τα Σερραϊκά Χρονικά... βρίσκονται προφανώς "λογο-κριμένα"...
Δυστυχώς, για την ΕΛΛΑΔΑ... ούτε οι "εξωνυμένοι" Συντάκτες του Περιοδικού ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ... μας έδωσαν οιανδήποτε πληροφορίαν!..

Ούτω, εάν τυχόν έχετε στο προσωπικό σας Αρχείο στοιχεία για τις επιδόσεις του Αστερίου ΛΟΥΚΑ και για τους ανωτέρω Αγώνες...
Δεχόμεθα οιανδήποτε βοήθεια από οιονδήποτε ιδιώτη αθλητικογράφο, συλλέκτη ιστορικών και φωτογραφικών αρχείων, μεταλλείων...
ΕΛΛΗΝΑ και Μη ΕΛΛΗΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΑ και ΜΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑ, που αισθάνεται, σκέπτεται και ενεργεί ΕΛΛΗΝΙΚΑ!.. να επικοινωνήσει μαζί μας.
Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ υπήρξε και ο πολυνίκης αθλητής των Α΄ Παμμακεδονικών Αγώνων του 1925 ο οποίος βραβεύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με μίαν καραμπίνα και 2000 φυσίγγια, όπως αναφέρει ο αείμνηστος Χριστοδούλου στο βιβλίο του για την Ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες και φωτογραφία του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ υπάρχει επίσης στην εφημερίδα ΦΩΣ του 1925, που περιγράφει τους Α΄ Παμμακεδονικούς Αγώνες Στίβου.
Περισσότερες πληροφορίες για τον ΑΣΤΕΡΙΟ ΛΟΥΚΑ και τους αγώνες που κάνουμε για την αποκατάσταση της μνήμης του και την αποκατάσταση της πλαστογράφησης της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ μπορείτε να διαβάσετε: http://metarrythmisis.gr/htmls/athlitika/arthro_3.htm

Επίσης, επειδή βρίσκουμε μεγάλη αντίδραση εις την πραγματοποίηση της ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ θεσμός ο οποίος διήρκεσε από το 1925 έως το 1993 περίπου παρακαλούμε όπως μας στηρίξετε στην προσπάθειά μας με την γνωστοποίηση των αγώνων αυτών διότι πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα εις την προβολή της τόσο ευπαθούς περιοχής μας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας!..

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο επίσημος φορέας το ΣΕΓΑΣ μας προσδιόρισε αρχικά ημερομηνία 2/6/2007 με την προϋπόθεση εμείς οι εμπνευστές της αναβίωσης να ανεύρουμε και το πολυπόθητο ΧΡΗΜΑ... Οι επίσημοι φορείς του κεντρικού ΣΕΓΑΣ και της τοπικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ Σερρών αρνήθηκαν να συμβάλλουν οικονομικά εις το παραμικρό...


Με εκτίμηση

Κώστας ΛΟΥΚΑΣ

Για ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ"
Η Πρόεδρος
Σοφία ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Υ.Γ
Συνημμένα παραθέτουμε την επιστολήν του ΣΕΓΑΣ ΣΕΡΡΩΝ προς τον ΔΗΜΟ ΝΙΓΡΙΤΑΣ για τον προσδιορισμόν της ημερομηνίας «2-3 Ιουνίου 2007 αγώνων στην μνήμη του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» στην οποία επιμελώς αποφεύγει να γράψει τον πολυπόθητο τίτλο «ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» και ουδόλως συμπεριέλαβαν στο επίσημο ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ παρόλο που ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ και ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ήταν ξεκάθαροι στο αίτημά τους για την ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ...
Ο ΣΕΓΑΣ αρκείται στην δική μας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!.. την οποίαν απλώς ανέχεται!.
.


Σοφία ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ
Κώστας ΛΟΥΚΑΣ

 

 

 

Οι οικογένειες των απογόνων του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ και το Σωματείο με τον διακριτικό τίτλο ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον Νομάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη για την "ηθική" στήριξη και τις προσπάθειές του για την αποκατάσταση της "Μνήμης του Μαραθωνοδρόμου Αστερίου Λουκά" και για την πραγματοποίηση των "Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου εις μνήμην του Παγκοσμίου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκου του Μαραθωνίου δρόμου Αστερίου Λουκά"

 

Οι οικογένειες των απογόνων του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ και το Σωματείο με τον διακριτικό τίτλο ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον ΟΡΦΕΑ ΣΕΡΡΩΝ για την "ηθική" και υλική στήριξή του στις προσπάθειές μας για την αποκατάσταση της "Μνήμης του Μαραθωνοδρόμου Αστερίου Λουκά" και για την πραγματοποίηση των "Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου εις μνήμην του Παγκοσμίου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκου του Μαραθωνίου δρόμου Αστερίου Λουκά"

 

 

 

Γιατί ο Ειδικός Λογαριασμός δεν ανοίγει; Αληθεύει ότι για την Δήμαρχο Νιγρίτας... τα χρήματα έχουν ΧΡΩΜΑ; ... Αληθεύει ότι για να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο χρειάζεται 5-6 μήνες... ένα χρόνο ίσως... προετοιμασία;... ή μήπως η καθυστέρηση... ήταν... στα γρανάζια της γραφειο-κρατίας... για να μας "αδειάσει"... οικονομικά; ΕΙΔΟΜΕΝ!..

 

 


 

 

 

 

 

------------------------------

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΑ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΘ΄
Παρασκευή 27 Απριλίου 2007
Αθήνα, σήμερα στις 27 Απριλίου 2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.40΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γ΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Παρακαλείται ο κύριος Γραμματέας να ανακοινώσει τις αναφορές προς το Σώμα.
(Ανακοινώνονται προς το Σώμα από τον κ. Άγγελο Μανωλάκη, Βουλευτή Κορινθίας, τα ακόλουθα:
Α. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
...

27) Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο κ. Κωνσταντίνος Λουκάς και η κ. Αλεξάνδρα Λουκά, κάτοικοι Σερρών και το Σωματείο «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» ζητούν την αποκατάσταση της μνήμης του Μακεδόνα προπολεμικού πρωταθλητή Αστερίου Λουκά και την επαναφορά των αναθηματικών πλακών στη θέση τους.

Οι οικογένειες των απογόνων του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ και το Σωματείο με τον διακριτικό τίτλο ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον κ. Στυλιανό Παπαθεμελή για την "ηθική" στήριξη και τις προσπάθειές του για την αποκατάσταση της "Μνήμης του Μαραθωνοδρόμου Αστερίου Λουκά" και για την υποστήριξη των δικών μας Αιτήσεων στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με αριθμ. Πρωτ. 5152/16.6.2006 και 2525/19.10.2006, 666/28.2.2007, 711/2/3/2007!.. για τις οποίες το μόνο που είχαμε ως απάντηση ήταν ένα τηλεφώνημα της κ. Νόρας Παπαζιάνη από τη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία μας ζητούσε περαιτέρω πληροφορίες... και μας ερωτούσε... από πού να ξεκινήσει... την έρευνα!.. εμείς δώσαμε συμπληρωματικές πληροφορίες και έκτοτε "άκρα του τάφου σιωπή!.."

 

Ο "εξωνυμένος" δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω (;) κ. (;) Γρηγοριάδης, τηλ. 6931/777 448, ο οποίος τηλεφώνησε στο κ. Άγγελο Ναλπάντη, μέλος του Σωματείου μας ότι "ευρέθησαν οι μαρμάρινες πλάκες με την αναγραφή των ονομάτων των Ολυμπιονικών της Σάμου, και ο οποίος βεβαίωνε ότι θα στηρίξει έμπρακτα... και χρηματικά τον αγώνα μας!.." !.. εξακολουθεί... να παραμένει "άφαντος"!..

----------------------------

 

Οι οικογένειες των απογόνων του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ και το Σωματείο με τον διακριτικό τίτλο ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη για την "ηθική" και υλική στήριξη με τις δημόσιες δηλώσεις και την δέσμευσή του στο τοπικό κανάλι των Σερρών Δίαυλος Ροδολίβους για χρηματική ενίσχυση 100.000 ευρώ για την πραγματοποίηση των "Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου εις μνήμην του Παγκοσμίου Πρωταθλητή του Μαραθωνίουδρόμου Αστερίου Λουκά"

----------------------------------

Οι οικογένειες των απογόνων του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ και το Σωματείο με τον διακριτικό τίτλο ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" ευχαριστούν ιδιαιτέρως τα τοπικά κανάλια των Σερρών

* ΕΠΙΛΟΓΕΣ

* ΔΙΑΥΛΟΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ

* ΔΙΚΤΥΟ

για την "ηθική" και πραγματική στήριξή τους με τις δημόσιες εκπομπές τους για την "Αποκατάσταση της μνήμης του Αστερίου Λουκά" και για την πραγματοποίηση των "Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου εις μνήμην του Παγκοσμίου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκου του Μαραθωνίου δρόμου Αστερίου Λουκά"

-----------------------------------

Οι οικογένειες των απογόνων του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ και το Σωματείο με τον διακριτικό τίτλο ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στην μητέρα του Γεωργίου Καϊτζή, ταξιδιωτικού πράκτορος και μέλους του Σωματείου μας που τόσο αιφνίδια προ 20ημέρου "έφυγε" από κοντά μας!..

Ο Γεώργιος Καϊτζής με την παρέμβασή του σε τοπικό κανάλι των Σερρών στήριξε με την προσωπική μαρτυρία του για τον Αστέριο Λουκά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σάμου και με την μετέπειτα ενεργό συμμετοχή του στις τάξεις της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" τις προσπάθειές μας για την "Αποκατάσταση της μνήμης του Αστερίου Λουκά" και για την πραγματοποίηση των "Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου εις μνήμην του Παγκοσμίου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκου του Μαραθωνίου δρόμου Αστερίου Λουκά"!..

Πιστεύουμε ότι και κει... που βρίσκεται όπως όλοι ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα μας στηρίζει... και εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα... ως ελάχιστο φόρο τιμής!..

Φίλε και αξέχαστε συνεργάτη
Γιώργο Καϊτζή
ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ... ΒΑΘΕΙΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ!..

 

 

 

Μία φωτογραφία-ντοκουμέντο...= χίλιες λέξεις!.. Τα έγγραφα που παρατίθενται παρακάτω έχουν να λένε... πολλά!..

 

 

Αναζητώντας τους υπευθύνους!..

Βέβαια άν ξυπνήσετε κάποιο πρωί και η Λεωφόρος ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ή τμήμα της... έχει γίνει ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ... μην τρομάξετε!.. Στην ΕΛΛΑΔΑ είναι "αείποτε" και τοις πάσι γνωστόν ότι υπάρχουν "δύο μέτρα και δύο σταθμά:!.." και ότι ο νόμος όσο κι αν θέλουν να τον εφαρμόζουν... έχει πάντοτε "παραθυράκια και φεγγίτες"!..

 

Αναζητώντας "ηθική" και "υλική" στήριξη!..

Το αίτημά μας προς το 3ο Σώμα Στρατού δεν ήταν μόνο οικονομικό... αλλά και "ηθική στήριξη και συμμετοχή" εις την Αναβίωση των Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου με οποιοδήποτε έννομο μέσον!..

 

 

Η τοπική επιτροπή ΣΕΓΑΣ Σερρών δεν τηρεί άραγε αρχεία από τους σημαντικότερους Σερραίους Αθλητές;

Άραγε τα ΕΛ-ΤΑ δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν "ηθικά" και "υλικά" με την υπόμνηση δια της ετκυπώσεως δακτυλίου "ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ" στις επιστολές μας μέχρι πραγματικά να συν-τελεσθεί η πραγματοποίησή τους; Άραγε δεν θα μπορούσαν να τυπώσουν Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τους νικητάς των Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου; Ποιό είναι το ΕΜΠΟΔΙΟ; μήπως το Παμ-μακεδονικών; (Στο παρελθόν η Πρόεδρος του Σωματείου μας Σοφία Φραγκούδη-Βογιατζή ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανιωνίου για τις 100χρονες επετειακές εκδηλώσεις του είχε επιτύχει να πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως των 100 χρόνων του ιστορικού Σμυρναίικου Γ.Σ. "ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ", οπότε το 1990 είχε χαραχθεί δακτύλιος "100 χρόνια ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ"... και αφού τύπωσε 50.000 αναμνηστικές βινιέτες μοιράσθηκαν δωρεάν απ' όλα τα ελληνικά Ταχυδρομεία!..)

 

Όταν τα έγγραφα αποδεικνύουν... τα σχόλια είναι περιττά!..

Βέβαια άν ξυπνήσετε κάποιο πρωί και η οδός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ γίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ... η οδός ΠΑΤΗΣΙΩΝ... γίνει 28ης Οκτωβρίου... μην τρομάξετε!.. Στην ΕΛΛΑΔΑ είναι "αείποτε" και τοις πάσι γνωστόν ότι υπάρχουν "δύο μέτρα και δύο σταθμά:!.." και ότι ο νόμος όσο κι αν θέλουν να τον εφαρμόζουν... έχει πάντοτε "παραθυράκια και φεγγίτες"!..

Όσοι είδατε στην ΕΤ-3 ντοκυμανταίρ με τις αθλητικές επιδόσεις του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ... μάλλον "τα φαινόμενα απατούν..." και τα μάτια σας... βλέπουν... πουλάκια!.. Όσο για τις... ΕΤ-1, ΝΕΤ... ετήρησαν "σιγή ιχθύος!.." όπως και τόσοι άλλοι!.. Στην Ελλάδα... του χθες, του σήμερα, του αύριο... συνηθίζεται... "Η σιωπή είναι χρυσός!.. τόσο που γίναμε δισ-εκατομμυριούχοι!.."


Μήν στενοχωριέσαι Δήμαρχε και ελπίζουμε στην άλλη περίπτωση... να στηρίξετε τον Γ.Σ. "ΗΡΑΚΛΗΣ" Θεσσαλονίκης... που έρχεται αρωγός στις προσπάθειές μας!.. εφόσον βεβαίως... βεβαίως... οι "ΠΑΜ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ" εγκριθούν από τον ΣΕΓΑΣ!..

Δεν πειράζει... ελπίζουμε... να μην είστε κάθε χρόνο... δεσμευμένοι με άλλες χορηγίες!..

Μήπως πρέπει να φρεσκάρετε τα Αρχεία... και την μνήμη σας... ερχόμενοι σε επαφή με την Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Σερρών;

Δεν πειράζει... και του χρόνου εδώ θα είμαστε!..

Ευχαριστούμε για την μοναδική ανταπόκρισή σας από τον χώρο του μπάσκετ!..

Μήν στενοχωριέσαι Δήμαρχε για το οικονομικό... όταν θα χάσουμε και τη Μακεδονία μας... τότε θα κάνουμε Μαραθωνίους τηλε-οπτικούς για τους πληγέντες!.. Όσο για το ιστορικό σας Αρχείο σχετικά με την Ιστορία των Παμμακεδονικών Αγώνων Στίβου... σύντομα θα σας το συμ-πληρώσουμε!..

ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ!..

 

2004...Ο Κωνσταντίνος Λουκάς... ονειρευόμενος τον δικό του "ελεύθερο" ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ... αναρωτιέται...

Μα καλά... στην αρχαιότητα γκρεμίζανε τα τείχη για να υποδεχθούν τους Ολυμπιονίκες!.. Σήμερα γκρεμίζουν τους Ολυμπιονίκες... για "πολιτικές σκοπιμότητες";.. και...

Εναποθέτει την τελευταία του ελπίδα στον ... "Θεό της Διεθνούς Δικαιοσύνης"... Ερμή!.. Άραγε... γνωρίζει ο δύστυχος... ποιος "δολοφόνησε"... στους αιώνες... αυτόν τον ΕΡΜΗ... και τον μετέτρεψε απλά... σε αγγελιο-φόρο... προστάτη του εμπορίου... και "ψυχο-πομπό"; Ίσως με την τελευταία του ιδιότητα... απ' τα κόκκαλα βγαλμένος... να φέρει την λύτρωση και την δικαίωση στα αιτήματά του!.. Παράλληλα εμείς...

Του υπενθυμίζουμε τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!..

 

Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΛΟΥΚΑ - ΕΚΑΤΟΜΒΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΤΟΥ 1931 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ 1924 - ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ. ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΜΙΑ ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΞΥΠΟΛΥΤΟ ΑΣΤΕΡΗ ΛΟΥΚΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΧΕ ΧΑΡΙΣΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΔΟΘΗΚΕ ΜΕΤΑ. ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗ. ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΤΟ Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. ΑΝΕΓΡΑΦΕΤΟ ΔΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟΥ 1931.

 


(ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΗ ΤΗΣ Μ Ε Τ Α Ρ Ρ Υ Θ Μ Ι Σ Ε Ω Σ info@metarrythmisis.gr )