ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Η "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ" ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:


Athletics
Μηνιαίο Ελληνικό Περιοδικό για τον κλασικό Αθλητισμό


info.athletics@hellaspress.net


Nέο μηνιαίο περιοδικό για τον κλασικό αθλητισμό
Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2007*

 

 

 

EDITORIAL

Η εκκίνηση για τους αθλητές είναι η πιο καθοριστική στιγμή στις αγωνιστικές τους προσπάθειες. Αλλά και για τους προπονητές είναι σημείο-κλειδί στο οποίο βασίζουν πολύ την προετοιμασία των αθλητών τους. Για ένα μηνιαίο περιοδικό που θ' ασχολείται με τον κλασικό αθλητισμό η εκκίνηση συνοδεύεται με τις ευχές να βοηθήσουμε την ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ), τους αθλητές, προπονητές, παράγοντες και τους χιλιάδες φίλους του Στίβου ώστε να έχουν ένα επικοινωνιακό εργαλείο που θα προσφέρει μία μοντέρνα και επίκαιρη παρουσίαση για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μοναχικό άθλημα ο Στίβος, αλλά στο περιοδικό έχουμε δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα και δουλεύουμε πολύ καιρό με κέφι και μεράκι για το αποτέλεσμα που θα κρατάτε κάθε μήνα στο χέρι σας. Θα υπάρχει σε όλα τα περίπτερα στην ελληνική Επικράτεια και περιμένουμε από όλους εσάς να έχετε επικοινωνία μαζί μας για να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους του Στίβου.
Το 2007 έχει ξεκινήσει με μεγάλες επιδόσεις από τους Πρωταθλητές, με πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά σε όλες τις τις κατηγορίες, μα πάνω απ' όλα με αυτό που δεν το μαθαίνουμε ποτέ: τη σκληρή και επίπονη προσπάθεια από όλους τους ενασχολούμενους, σε μικρές πόλεις και σε άγνωστα στο ευρύτερο κοινό γυμναστήρια. Οι εγκαταστάσεις είναι ακόμη ένα ευαίσθητο τμήμα του κλασικού αθλητισμού και χρειάζεται να γίνουν πολλά, ειδικά στην ελληνική περιφέρεια που έχει και κοινωνικό ρόλο να επιτελέσει στην ενασχόληση με τον Στίβο.
Αυτό που μας κάνει υπερήφανους είναι οι άψογες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου, που κρίθηκε ως από τις κορυφαίες και ήταν σημαντική η πολύ καλή δουλειά που έγινε με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Ανάμεσα στην ομάδα του περιοδικού ένας πρώην Πρωταθλητής του Ηρακλή και επαγγελματίας δημοσιογράφος που μετακόμισε στο Μονακό και κατέχει εδώ και κάποιες εβδομάδες τη θέση του διευθυντή Τύπου και Επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Πριν από 15 χρόνια στο βοηθητικό του Καυταντζογλείου της Θεσσαλονίκης τρέχαμε παρέα με τον Γιάννη Νικολάου και ονειρευόμασταν την πρόοδο του Στίβου (και οι δύο είχαμε ιδρώσει ως αθλητές τις φανέλες μας) και κάποια στιγμή να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε αυτόν το χώρο. Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και προσωπική επιτυχία του Γιάννη η θέση που κατέχει και από την έδρα της IAAF θα μας δίνει την εικόνα που επικρατεί... στο Στίβο σε όλον τον πλανήτη.
Μεγάλη σημασία έχει η δουλειά που γίνεται στο μαζικό αθλητισμό από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ενώ ανανέωση και εκσυγχρονισμό χρειάζεται ο σχολικός Αθλητισμός. Είναι δύο τεράστια θέματα που για μας, ως περιοδικό, έχουν προτεραιότητα, όσο και η βιτρίνα των Πρωταθλητών.
Είναι μεγάλη χαρά που θα συνεργάζονται μαζί μας, αρθρογραφώντας σε κάθε τεύχος, ο μεγάλος Έλληνας εν ενεργεία Πρωταθλητής, Περικλής Ιακωβάκης, και ο γνωστός προπονητής, Γιώργος Πομάσκι. Διατροφικές συνήθειες και γευστικές απολαύσεις από Πρωταθλητές θα μας προσφέρει ο executive chef, Αλέξανδρος Παπανδρέου, ενώ εξειδικευμένες συμβουλές θα μας παρέχει σε στήλη που θα επιμελείται η γνωστή διατροφολόγος και παλιά Πρωταθλήτρια, Αφροδίτη Μέντζου.
Σε κάθε τεύχος επίσης, θα μπορείτε να βρείτε και αποτελέσματα αγώνων από ελληνικές και ξένες διοργανώσεις με επιδόσεις ανά αγώνισμα και κατηγορία.

Aπρίλιος 2007

Λευθέρης Πλακίδας
Διευθυντής Έκδοσης

------------------------
* Για να γίνετε Συνδρομητές του περιοδικού απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική του διεύθυνση:
info.athletics@hellaspress.net
ή στo τηλέφωνo 30210 628 4000 και fax: 30210 8088 838.
Βλ. επίσης, Αthletics 1
Athletics 3

Athletics 4