ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!..

ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Συμβολή του Δήμου Περιστερίου
στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ

"Περισσότερο Πράσινο Παντού"

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

Η ξεκάθαρη πολιτική βούληση του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη εκφράζεται με τις τρεις λέξεις "Περισσότερο Πράσινο Παντού", κάτι που αποδεικνύεται από την Δημοτική Αρχή καθημερινά στην πράξη.
Σχετικά με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Παχατουρίδης επανέλαβε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το πράσινο στην πόλη του Περιστερίου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κατέθεσε την πρόταση να κατεδαφιστούν οι σιδερένιες κατασκευές του Εκθεσιακού Κέντρου, που κατέλαβαν χώρο από το πρώην κτήμα Ζουμπούλια. Με την πρόταση αυτήν, αυξάνεται σε 26 στρέμματα ο χώρος πρασίνου του Άλσους, κάτι που είναι σίγουρα και η επιθυμία των δημοτών.
Βέβαια, ο κ. Παχατουρίδης επέκρινε την στάση του Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Λαλένη, που ζήτησε να παραμένει το Εκθεσιακό Κέντρο σ' αυτήν την άσχημη κατάσταση, που αναμφισβήτητα συμβολίζει την κακογουστιά και προσβάλλει το περιβάλλον μας.
Εκτός από την αύξηση του πρασίνου, πρότεινε σ' ένα μικρό κομμάτι από το σημερινό Εκθεσιακό Κέντρο την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου, κάτι που είναι απαραίτητο για τον 4ο Δήμο της χώρας σε συνδυασμό με τη λειτουργία του σταθμού Μετρό "Ανθούπολης".
Η κατηγορηματική στάση του Δημάρχου βάζει τέλος στην παραφιλολογία του τελευταίου διαστήματος σε σχέση με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που φυσικά αποτελεί ένα μοχλό ανάπτυξης σε μια σύγχρονη πόλη, δίνοντας πάντοτε βάρος στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Δημοτική Αρχή λίγους μήνες πριν εγκαινίασε την παράκαμψη της Π. Τσαλδάρη, που έτσι ενοποιημένη η κεντρική πλατεία Περιστερίου, συνολικής έκτασης περίπου 10.000 τ.μ., θα είναι ένας τεράστιος καταπράσινος χώρος περιπάτου και αναπνοής για τους δημότες, με υπόγειο γκαράζ κάτω από το πράσινο και τα δένδρα της πλατείας και δίπλα να δεσπόζει το νέο υπερσύγχρονο Δημαρχείο, σε πλήρη λειτουργία, εξυπηρετώντας τους πολίτες.Στην κόλαση της φωτιάς!..

Σε πολλά μέτωπα πρωτοστατεί ο Δήμος Περιστερίου
δίνοντας τη δική του μάχη για την κατάσβεσή της


* Στην "πρώτη γραμμή" της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα (29/6/2007)

Ο Δήμος Περιστερίου με το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, έθεσε στη διάθεση των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης όλα τα υδροφόρα οχήματά του. Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης βρέθηκε στην "πρώτη γραμμή" της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα συμβάλλοντας στη μάχη απέναντι στις πύρινες φλόγες, που κατέκαιγαν το μοναδικό Εθνικό Δρυμό της Αττικής.Μαζί του, ήταν η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Πρασίνου Νεκταρία Ευσταθιάδου, ο Συνεπίκουρος Δημάρχου Βασίλης Μπέτσης, καθώς και δέκα εργαζόμενοι του Δήμου.

* «Μάχη» με τις φλόγες σε Ποικίλο Όρος και Υμηττό (20/7/2007)

* Στα μέτωπα των πυρκαγιών στο Ποικίλο Όρος και τον Υμηττό έδωσε τη δική του "μάχη" ο Δήμος Περιστερίου για την κατάσβεσή τους, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στις δυνάμεις της δασοπυρόσβεσης. Από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασαν οι δύο μεγάλες φωτιές που κατέκαιγαν τις τελευταίες ανάσες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, με εντολή του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη τέθηκαν σε διάθεση όλα τα υδροφόρα οχήματα του Δήμου. Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Νεκταρία Ευσταθιάδου μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου βρέθηκαν στις εστίες φωτιάς στη Ζοφριά του Ποικίλου Όρους και στον Καρέα του Υμηττού, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές.Να επισημανθεί ότι ο Δήμος Περιστερίου δέχτηκε τις ευχαριστίες των Δημάρχων, που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές. Σε σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος για το περιβάλλον της Δυτικής Αθήνας, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος έδωσε ανοικτά συγχαρητήρια στον Δήμο Περιστερίου για τη σημαντική συμβολή του στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ποικίλο Όρος.

* Στην κόλαση της φωτιάς των Νομών Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας η συμβολή του Δήμου Περιστερίου και των Κυπρίων εθελοντών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ξεπερνά τα όρια των ανθρωπίνων δυνατοτήτων!.. (30/8/2007)

* Στην κόλαση της φωτιάς που κατέκαψε τους Νομούς Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Περιστερίου με τα τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.Επικεφαλής των Περιστεριώτικων δυνάμεων ήταν ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, μαζί του o Δημοτικός Σύμβουλος - Συνεπίκουρος Δημάρχου Βασίλης Παπαδόπουλος και δέκα εθελοντές εργαζόμενοι του Δήμου, οι οποίοι επί πέντε συνεχή 24ωρα βοήθησαν με αυτοθυσία στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Οι δυνάμεις του Δήμου Περιστερίου συμμετείχαν σε δασοπυροσβέσεις στο Δήμο Σκιλλούντος (Κρέστενα και Βρίνα), στο Δήμο Ζαχάρως (Θολό, Αγ. Ηλίας, Ταξιάρχες), καθώς και στους Δήμους Ανδρίτσαινας και Γόρτυνος. Μάλιστα, ο κ. Παχατουρίδης δέχτηκε τις θερμές ευχαριστίες από τους Δημάρχους Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και Γόρτυνος Κων/νο Μιχόπουλο για την εθελοντική προσφορά του Δήμου Περιστερίου, αλλά και από άλλους εκπροσώπους φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης ευχαρίστησε κατ' επανάληψιν τους εργαζόμενους για την εθελοντική τους προσφορά, κάτι που αποδεικνύει στην πράξη το υψηλό τους αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

www.peristeri.gr
msecretary@ananeper.gr